استاد علي ميثمي ۶۰ سال است که مینویسد و میسراید، اما تا امروز دفتر شعری از او چاپ نشده است. با این حال اشعار او را میتوان از زبان دوستدارانش شنید. زیرا شعر او در دلها جا باز کرده و ورد زبان مردم گشته است. یادآوری این نکته نیز ضروری است که وی در عرصههای نقد و بررسی ادبی نیز دستی توانا دارد و نظریاتش در میان منتقان ادبی مورد تائید بوده و پیروانی دارد.
استاد علي ميثمي در سال ۱۳۰۲ در تبریز از مادر زاده شد و در خردسالی همچون شاعری زبردست خود را نشان داد و به آفرینش ادبی روی آورد[۱]. در اشعار او می توان قله ی شعر معاصر را دید و عطر اشعار زیبا را از هر بیت شعر او به مشام کشید. علی میثمی، در دنیای شعر و ادب جزو آن دسته از شاعرانی است که نگران انسانها و بشریت هستند. او، در نبرد ویتنام در کنار زنان و پیرمردان ویتنامی میجنگد، در فلسطین همراه مبارزان آزادیخواه گریبان صهیونسم را میگیرد و در آفریقا با دژخیم استعمار گلاویز میشود. هرجا که یتیمی هست، در حال پاک کردن اشک چشمان بیچارگان است، دست ناتوان پیران را می گیرد و با نغمه خوانی و سر دادن آواز صلح و عدالت پیشاپیش مردم و مبارزان در حرکت است:
قوي آغ گؤيرچينلر اوچسون گؤيلرده،
قوي صولحه سس وئرسين ائللر هر يئرده،
قوي حقين اوزوندن آچيلسين پرده،
چالينسين ائللرين شن ترانهسي.
**
پارلاسين هر يئرده صلحون اؤلكهري،
آچيلسين ائللرين آيدين سحري،
قالماسين ظولمتين، جهلين اثري،
اوجالسين گؤيلره صولحون نغمهسي.[۲]
آماده سازی و نشر مجموعه اشعار میثمی بر گردن ادیبان امروز ما سنگینی می کند تا سیمای انسانی این خادم ادب و ملت را برای جهانیان آشنا سازد و او را از فراموشی در زمان حیاتش بیرون آورد. تردیدی نیست که این اشعار جزو آثار بیبدیل و همچون مرواریدهای درخشان آسمان علم و ادب ما خواهد درخشید و افکار بلند این رادمرد ادب آذربایجان را به جهانیان معرفی خواهد کرد. اینک به خواندن شعری از “شرطلي عشق” اکتفا میکنیم:
من سني سئويرم نازلي دلبريم
گل سن ده بو ائلي، بو وطني سئو!
سون مني عشقينده امتحانا چك،
دوزگون عاشق اولسام، سن ده مني سئو!